HTML

Csak a teknős olyan pöttöm

Volt nekem gimis koromban egy spirálfüzetem, amibe mindenféle marhaságot firkálgattam; éppen hogy verset nem írtam. Hát ez a blog pont ilyennek készül: mindenféle marhaságok, meg amik eszembe jutnak és ha lesz is benne vers, tutira nem én fogom költeni.

Friss topikok

  • Bokortalan Lajtalan: Első! (2010.05.01. 01:41) Furcsa magasban
  • a babád: Megfertőztél. :o( (2008.05.24. 00:02) Agyrákot kaptam?
  • csipike: Kiváló ötlet. Csináljon apuka is egyet. :-D Apukának úgyis újabb képei vannak a gyerekről, mint an... (2008.04.16. 14:18) Iwiw

Törjön már ki az a forradalom!

2008.01.27. 14:53 :: leha

Mármint az, amelyik majd sorban falhoz állítja ezeket. Kiket? Mikor, kiket.

A fiam kapott egy mesekönyvet karácsonyra. Az a címe, hogy Szép mesék kincsesládája. Hátulra ez van írva:
Napraforgó
SUSAETA EDICIONES S.A.
NAPRAFORGÓ
1047 Budapest, Baross út 91-95.
Tel./Fax: (06 1) 272-1313
Nyomás: az EU-ban

Pár napja került elő, hogy olvassak belőle mesét. Nekikezdtem. És akkor most megosztanék mindenkivel egy mesét. Elejétől a végéig bemásolom. Legyen ez a mese a "A dzsungel könyve"

Egyszer egy farkas magára hagyott, síró-rívó emberkölyköt talált a dzsungelben. Magához vette a kisfiút, elnevezte Mauglinak, és kölykeivel együtt nevelte. Sir Kán, a tigris, gyűlölte az emberkölyköt, és megfenyegette, hogy egy napon megöli. Akela, a szürke farkas, Bagira, a bátor fekete párduc, és Balu, a bölcs medve megtanították a fiút a dzsungel valamennyi titkára. Maugli megtanulta az állatok nyelvét, úszni, futni és mászni is ügyesen tudott. Egy napon a majmok elkapták, és elvitték a régi város romjai közé. Hosszú vita után Balu, Bagira és Ká, a kígyó, kimentette Mauglit a majmok karmai közül. Telt-múlt az idő. Egy napon Sir Kán, a tigris, újra felbukkant, és még dühödtebben fenyegette az emberkölyköt. Ám Maugli már nem volt egyedül; egy csapat bivalyt küldött Sir Kánra, és a hatalmas állatok halálra taposták a gonosz tigrist. Az emberkölyök elefánt barátja, Háti hátán győzedelmesen bevonult a dzsungelbe. Minden állat félte és tisztelte őt. Történt egyszer, hogy éhségtől megvadult vadkutyacsapat száguldott végig a dzsungelen. Minden állatot megöltek, aki az útjukba került. Maugli segítségül hívta a méheket, azok pedig ezer meg ezer fullánkcsípéssel elpusztították a hordát. Elmúlt még egy év, beköszöntött a tavasz. Maugli egyedül érezte magát, bánatában sírni kezdett. Felfedezte a távolban a falut, látta a tűz füstjét, hallotta az emberek énekét, nevetését, és vágyakozni kezdett a maga fajtája után. Bagira, Balu, Ká, Akela és Háti megmagyarázta neki, hogy mindenki csak a saját fajtájával lehet igazán boldog. Aki emberkölyök, annak a faluban a helye, mondták neki. Maugli pedig elindult megkeresni az igazi mamáját... A faluhoz közeledve Maugli lányokat és fiúkat pillantott meg, egészen olyanokat, mint ő maga. Máris kevésbé érezte magát egyedül. Új élet kezdődött számára, de a barátait nem feledte soha.

Ennyi. Ez "A dzsungel könyve". Szerintük. És akkor, mielőtt hangos kurvaanyázásba kezdenék, álljon itt még két beszkennelt részlet a könyv ezen részéből:

Bagira a homokszínű feketepárduc


















ez Bagira a feketepárduc


Balu a narkós panda


























Ez pedig nem egy berizspálinkázott panda, hanem Balu

Ez csak egyike a könyvben található 18 mesének.
Szívből kívánok annak, aki megírta és annak is, aki kiadta mindenféle undorító, fájdalmas, de azért nem halálos betegséget, hogy az összes pénzt, amit ezzel a szeméttel kerestek, patikára költsék.

A fenti másolás során elkövetett elütéseket vállalom, a központozás nem az én érdemem.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv szégyen gyalázat

A bejegyzés trackback címe:

https://csakateknosolyanpottom.blog.hu/api/trackback/id/tr20313556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása